Vår affärsmodell

Växjöbostäder är ett allmännyttigt kommunalt bostadsaktiebolag som verkar i Växjö tätort. Bolaget drivs i enlighet med de krav som lagen om allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag (2010:879) anger. Affärsmässighet och att leva upp till en långsiktig marknadsmässig avkastning är några av dessa krav.
 
Bolaget verkar för att göra det lätt att bo och leva för våra hyresgäster. Vi vill skapa boendemöjligheter för alla och arbetar för att ha de nöjdaste hyresgästerna i Sverige. För att åstadkomma detta förvaltar vi våra fastigheter med egen personal till exempel genom reparatörer och specialister inom fastighetsavdelningen och vi gör varje år en hyresgästundersökning för att ta reda på vad våra hyresgäster värdesätter och vad de anser att vi kan göra bättre. Den yttre miljön i våra områden sköts av entreprenörer vars fordon är tydligt uppmärkta att de arbetar för Växjöbostäder så att hyresgäster och andra i områdena ska känna sig trygga med för vem uppdragen utförs.
 
När vi bygger nya bostäder handlas byggentreprenörer upp av vår projektavdelning i samråd med inköpsansvarig och i enlighet med våra egna och Växjö kommuns miljömål ser vi till att hälften av nybyggnationerna är träbaserade. Hyreskontrakt och serviceordrar för våra nyproducerade och befintliga bostäder administreras av vårt Kundcenter vilket därför kan ses som en central kontaktpunkt i vår verksamhet ur våra hyresgästers perspektiv.
 
Ytterst ansvarar bolagets styrelse för företagets verksamhet men den löpande driften styrs av vd och ledningsgrupp med en tydlig ansvarsfördelning inom respektive avdelning. Strukturen på företagets organisation med styrelse, vd och ledningsgrupp hittar du här